Иван Звездев представя най-вкусните патладжани в доматен сос

0
268

Страхотни са

Вкусни са тези патладжани в доматен сос

За да изпълните рецептата на българския топ кулинар трябва да измиете патладжаните и да ги обелите.

Нарежете ги на колелца, чиято  дебелина е 1/2 пръст.

Сложете ги в тава и ги поръсете с 1 лъжичка сол. Оставете ги за 15 до 20 минути, за да се отдели горчивият им сок. През това време, настържете доматите на рендето. Нарежете чесъна на дребни парченца.

В тиган затоплете 2 лъжици слънчогледово олио. Сложете чесъна и след 30-40 секунди добавете доматите. Прибавете сол и захар. Под капак на бавен огън варете доматите от 5 до 10 минути. Така ще получите доматения сос.



Изплакнете патладжаните със студена вода от черния сок. Подсушете ги и ги  оваляйте в брашно. Изтръскайте излишното брашно. В противен случай то ще прегори  и ще остане горчив вкус на патладжаните.

В тиган налейте  250 мл олио. След като то загрее, запържете  патладжаните за  4 до 5 минути. Извадете ги  и ги поставете за кратко на салфетка, за да се оцеди тяхната мазнина. Поднесете с приготвения доматен сос и ги наръсете с пресен магданоз.

Не пропускайте видеото долу от култовата българска топ кулинарна поредица “Кухнята на Звездев – La Cocina Búlgara”.

По този начин ще разучите нагледно всички подробности за приготвянето на вкусните патладжани.

Екипът на topactualno.com  пожелава на всички добър апетит и наслада, докато си хапвате тези вкусни патладжани в доматен сос по препоръка на Иван Звездев!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.