Чудо: Динята спасява от мускулна треска и не само

0
212

Полезна е

Динята е изключително полезна, Сн: ФБ

През лятото пъпешите и дините са най-големите хитове.

С помощта на лесен тест ще разберете дали динята е пълна с нитрати.

За да направите теста, е необходимо да затоплите вода в една стъклена чаша или в  буркан. Достатъчното количество е 200 милилитра вода. Не е необходимо тя да бъде гореща, а само да е топла. Поставете парче диня в съда с водата.

Оставете я да престои така известно време. Достатъчни са и 20 минути. Но, за да бъдете сигурни в резултата, оставете така динята час – два във водата.



Ако динята гъмжи от нитрати, водата в съда ще се оцвети в наситен червен цвят. Ако динята пусне само бледо розов цвят във водата, бъдете сигурни, че сте  купили качествена диня, която не е пълна с нитрати, писа za jenata.bg.

И можете спокойно да се наслаждавате на свежата диня. Тя е противопоказна за хора, които страдат от диабет или са алергични към нея.

Не трябва да консумирате дините ледено студени. Защото ще ви заболи гърлото, ще имате проблеми със сливиците, а може да хванете и диария.

Динята е най-богатият плод на вода. Водата в летните жеги е важна, защото тялото се поти обилно. Нарушава се водният баланс.

Добре узрялата диня е богата на захари. Те дават енергия на организма и на мозъка. Мозъкът се нуждае от кислород, вода и въглехидрати, за да функционира правилно.

Динята помага за цялостно прочистване на организма. Детоксикира. Прочиства ставите и бъбреците.  Подобрява храносмилането и кръвообръщението. Влияе положително върху еластичността на кръвоносните съдове, писаха в lekuva.net.

Според последните медицински изследвания, динята премахва мускулната треска.

И възстановява сърдечния ритъм.

Тези резултати са следствие на тестове с хора, които бягат на много дълги разстояния – маратони.

Затова я препоръчват за хора, които вършат тежък физически труд и за спортистистите, уведомиха от bgonair.bg.

Такива хора е добре да пият сок от диня (между 300 и 400 милилитра) 2 часа преди физическото натоварване, писа puls.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.