Яли ли сте омлет с картофи: Ще си оближете пръстите с тази вкусотия!

0
105

Този омлет с картофи е евтин и страшно вкусен

омлет с картофи
Уникален е този лесен омлет с картофи

Предлагаме ви рецептата за уникална вкусотия – омлет с картофи, който е и много лесен за приготвяне, пък и страшно евтин. Какво по-хубаво от това?! Само като го опитате ще си оближете пръстите и ще бъдете повече от доволни.

Трябват ни само две яйца, три картофа, щипка риган, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си обелим картофите и да ги нарежем. Режат се или на филийки и дълги парчета, или на кръгчета. Взимаме след това един тиган и слагаме в него олио, за да си запържим картофите.

Започваме да ги пържим в олиото като ги разбъркваме много често. Щом видим, че картофите са вече изпържени и готови, разбиваме си яйцата и ги изсипваме отгоре им.



Важно е да помним, че не трябва да обръщаме омлета, а го оставяме така и продължаваме да пържим, но на тих огън. Докато се изпържат и яйцата.

След като всичко е готово, изсипваме го внимателно в чиния и отгоре поръсваме с ригана, черния пипер и сол на вкус. Става нещо удивително вкусно, а е толкова лесно, бързо и най-вече евтино, че направо да хлъцнеш от удивление.

Разбира се, всеки може да подобри и да усъвършенства тази рецепта по свой собствен вкус и предпочитания. Ще стане още по-хубаво ако добавите например кашкавал, сирене или дори шунка към тази вкусотия.

Ние ви го предложихме в оригиналния му вид, който също си има своите предимства. И не само за цената, а и заради това, че само с тези продукти, ястието ще бъде и далеч по-ниско калорично отколкото с добавки. Но вие си знаете и решавате.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.