Помните ли филма „Флашданс“? Имаме повод да се сетим за него

0
173

Страхотен. Беше голям хит

„Флашданс“: Дженифър Бийлс в ролята на Алекс Оуенс, Сн: ФБ

Тази година си спомняме за култовия филм. Защото празнува свой рожден ден.

Премиерата му е направена на 15 април 1983 г. Преди 40 години.

Казват, че човек не трябва да празнува своя 40-ти РД. Не било на късмет. Не е ясно откъде се е появило това твърдение, но много хора го спазват. Не организират тържества и купони. Само скромни почерпки.

Създателите на „Флашданс“ също не са правили шумни изяви. Но е хубаво да се сетим за филма, защото романтиката в него беше просълзила не една и две жени.



Песента се превърна в безспорен хит. През 1984 г. филмът получи „Оскар“ за най-добра песен („Flashdance… What a Feeling“) в изпълнение на поп певицата Айрийн Кара.

У нас след излъчване на големия екран, „Флашданс“ можеше да се гледа на видеокасета до края на 90-те години на ХХ  век. След това видеотеките постепенно затвориха врати. Днес всичко може да бъде видяно в интернет в „Ю-тюб“ или във „Ви бокс“. Или филмите да бъдат изтеглени от „Замунда“.

Филмовата индустрия днес е доста различна от тази в миналото. Но такива ретрофилми продължават да вълнуват зрителите, които са ги гледали преди години. И сърцата продължават да се вълнуват, заедно с персонажите.

Не пропускайте видеото долу, за да чуете песента отново.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.