Иван Звездев приготвя богата „калугерска“ (монашеска) салата

0
195

Чудна е

Чудна е тази лятна монашеска салата

За да изпълните рецептата на българския топ кулинар трябва да подготвите патладжани.

Поливате целите и небелени патладжани с олио и ги печете във фурната, загрята на 200 до 220 градуса, за около 20 до 25 минути.

Изваждате патладжаните, охлаждате ги за кратко и ги белите, както са все още топли.

Счуквате чесън с малко сол в хаванче. Патладжаните също трябва да бъдат счукани в хаванчето. Прехвърляте ги в купа. Нарязвате на ситно обелен домат. Посолявате, прибавяте оцет и олио. Поръсвате със ситно нарязан магданоз и разбърквате добре.



Получавате кьопоолу, което ще сложите на платото със салата.

Изпичате червени и зелени чушки. Може на скарата или както вие имате възможност. Поставяте ги в найлонов плик или под капак, за да се задушат и да ги обелите по-лесно.

Нарязвате краставицата на малки кубчета, които прехвърляте в подходяща купа. Нарязвате копър и магданоз на ситно. Прибавяте ги в купата при нарязаната краставица. Добавяте сирене и наливате зехтин или олио.

Намачквате сиренето с вилица и после объркваме добре всички продукти. С тази смес пълните изпечените и обелени чушки. Вижте на видеото как точно ги завива Иван Звездев.

Правите зигзагообразни прорези на един домат. Отделяте двете му половини, които поръсвате с нарязан магданоз и ги поливате със зехтин или с олио.

Иван 3вездев подреди салатата по следния начин. В средата на чинията в ринг сложи кьопоолу. Постави една пълнена чушка отстрани и декорира с маслини. Поля салатата със зехтин, а вие с оцет по желание.

Не пропускайте видеото долу от култовата българска топ кулинарна поредица “Кухнята на Звездев – La Cocina Búlgara”.

По този начин ще научите нагледно всички подробности за приготвянето на вкусната „калугерска“ монашеска  салата.

Екипът на topactualno.com  пожелава на всички добър апетит и наслада, докато си хапвате от вкусната и оригинална „калугерска“ монашеска лятна салата по препоръка на Иван Звездев!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.