Иван Звездев приготвя домати за зимата по рецепта на неговата баба

0
447

Чудесни са

Бабата на Иван Звездев приготвяла такива вкусни домати за зимата

За да изпълните рецептата за зимнина на българския топ кулинар и на неговата баба е важно да нагласите домати, които нямат наранявания.

Измивате ги добре. В долната част на всеки един домат правите с нож  кръстче, за да можете после по-лесно да ги обелите.

В голяма тенджера кипвате вода и в нея слагате доматите. Бланширате ги за 30 до 50 секунди. Изваждате ги и ги потапяте в съд с кубчета лед и с ледено студена вода. Така прекъсвате процеса на варене. Изваждате доматите от студената вода. Белите ги и ги нарязвате на дребно. Но можете да ги нарежете и с кухненския робот.

Доматите разпределяте в буркани и ги посолявате.



Капачките на всеки буркан слагате в купа и ги заливате с вряла вода. След около 5 минути ги изваждате и така затваряте добре всичките буркани. Слагате бурканите в голяма тенджера или в казан. Наливате студена вода, докато тя ги покрие.  Щом водата заври, варите бурканите на тих огън още 5 минути. Изваждате ги и веднага ги обръщате с капачката на долу.

Не пропускайте видеото долу от култовата българска топ кулинарна поредица “Кухнята на Звездев – La Cocina Búlgara”.

По този начин ще научите нагледно всички подробности за приготвянето на вкусните консервирани  домати.

Екипът на topactualno.com  пожелава на всички добър апетит и наслада, докато си хапвате от вкусните домати по препоръка на Иван Звездев!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.