Ново земетресение отчетоха в България

0
364

Земята е жива

Още едно земетресение регистрираха в България, Сн: ФБ

Информацията е подадена от Националния институт по геофизика, геодезия и география при БАН и от Европейския сеизмологичен център.

Земетресение със сила 3,5 по скалата на Рихтер е отчетено в района на град Ямбол. показват данните на

Трусът е регистриран в 18:38 ч. на дълбочина от 15 км. Към момента има данни, че това земетресение е усетено в района на град Ямбол. Минути след първия трус е регистриран още един с магнитуд 2,1 по скалата на Рихтер, уведоми Нова ТВ. Но не е подадена информация това земетресение да е нанесло щети.

На 21 август 2023 г. силен трус зад граница люшна и България.



През нощта в 00:49 часа трус със сила 4,7 по скалата на Рихтер е отчетен в Румъния в района на град Търгу Жиу.

Епицентърът му е отдалечен на 260 километра от град София, писа Дарик.

От Meteo Balkans посочиха, че земетресението е усетено и в Северозападна България. В градовете Видин, Лом, Кула, Козлодуй, Плевен, Враца и Монтана. За момента няма данни за нанесени щети или пострадали живи същества.

Днешното румънско земетресение е част от поредицата силни трусове, които започнаха на 14 февруари 2023 година. Най-мощният трус беше с магнитуд 5.8 по скалата на Рихтер. Останалите бяха затихващи трусове.

Земетресение със сила 3,5 по скалата на Рихтер беше регистрирано в 02:40 часа на 28 юли 2023 година.

Епицентърът му бе град Добрич, предаде nova.bg. Към онзи момент нямаше информация този трус да е бил усетен осезаемо в Добрич или в околните селища, предаде ИА “Фокус”.

Нямаше данни за нанесени щети или пострадали хора.

Молим се на Господ с неговата милост да ни пощади от мощни земетресения. Да няма разрушени сгради и катаклизми. Да няма пострадали хора, селскостопански животни, домашни любимци, дори бездомни животни.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.