Вълшебство в чиния е това ризото с гъби и спанак (и много лесно)

0
1435

Това ризото с гъби и спанак е приказка

ризото с гъби и спанак
Чудно вкусно ризото с гъби и спанак

Предлагаме ви рецептата за много лесно и уникално вкусно ризото с гъби и спанак, което е същинско вълшебство в чиния. Винаги се получава отлично и няма начин да го объркате, ако спазите простичката рецепта. Ще останете гарантирано доволни.

Трябват ни 300 грама ориз, 400 грама гъби, 300 грама спанак, 700 грама зеленчуков бульон, зехтин, четири скилидки чесън, магданоз, една глава лук, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си наситним чесъна и лука, а после да ги запържим в тиганче до златист цвят. След това прибавяме към тях ориза и разбъркваме много хубаво.

Като не спираме да бъркаме добавяме вътре и горещия зеленчуков бульон. В малко от бульона си пюрираме магданоза и спанака. Гъбите пък си ги нарязваме и ги запържваме в останалия зехтин, докато не добият златист цвят.



След това изсипваме спаначения сос в ризотото и разбъркваме хубаво, а след минута махаме съда от котлона. Прибавяме вътре гъбите и отново разбъркваме. Овкусяваме с черния пипер и солта, а после поднасяме на трапезата тази вкусотия.

Разкошно става това ризото и както може би забелязахте, никак не е трудно за приготвяне. Чудно е, че тайната на вкусното и истинско ризото все още е неразгадана за мнозина. Но ето, че ако следвате точно указанията, ще се справите досущ като италианците.

Правили сме вече тази рецепта и смеем да твърдим, че става действително феноменална. А и е без месо и тежки съставки вътре, което я прави супер подходяща за лятото и топлото време.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.