Така се прави най-бързия и вкусен ориз със зеленчуци, месо и… още нещо, който сте опитвали!

0
7111

Страшно бърза и лесна рецепта за ориз със зеленчуци, месо и още няколко хитринки

Току-що се прибирате от работа и нямате време или пък чакате гости и се чудите какво да им приготвите, за да не се изложите?! Няма проблем – представяме ви един на пръв поглед съвсем обикновен ориз, който обаче ще омагьоса вкусовите ви рецептори със сигурност.

Тази рецепта е страшно бърза и лесна, но удивително вкусна. Тя представлява ориз със зеленчуци, месо и още няколко малки хитринки, от които ще си оближете пръстите.

ориз със зеленчуци
Страхотен ориз със зеленчуци и добавки, пръстите да си оближеш

Необходимите продукти са ориз, но задължително бланширан, около 600 грама охладено пилешко филе, един пакет замразени зеленчуци – микс, един буркан мариновани гъби, черен пипер и сол на вкус, малко олио и бурканче сушени домати. Да, точно гъбите и сушените домати придават уникален вкус на ориза ви.

Приготвянето е по-лесно, отколкото си представяте. Намажете тавата с малко олио, след което нарежете пилешкото филе на малки мръвчици и ги поставете разпръснати в тавата. Отгоре поръсете със зеленчуците от микса, а после поставете и нарязаните гъби от буркана, плюс нарязаните сушени домати.



И това е – прибавете ориза като припомняме, че съотношението между ориза и водата в тавата трябва да е 1 към 3 (тоест на всяка чаша ориз се полагат по три чаши вода). Подправете с черния пипер и солта, а ако имате и от смлените зеленчукови подправки, които се продават по магазините, може да добавите и от тях. Сипете малко олио и готово – поставете всичко това да се пече във фурната за около час, на 200-220 градуса.

Няма предварително печене или пържене на месото, нито други условия, които да затруднят готвенето ви. Ще се уверите сами, че след като стане готово и го опитате, мръвките се топят в устата, а оризът със зеленчуците, гъбите и сушените домати, е просто брилянтен. Добър апетит на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.