Най-уникалното чили с кайма е пред вас (стана хит в мрежата)

0
387

Това чили с кайма е една истинска вкусотия, която ви съветваме да опитате

чили с кайма
Лесно, вкусно и просто разкошно е това чили с кайма

Предлагаме ви рецептата за най-уникалното и леко пикантно чили с кайма. Толкова лесно се прави, че ще се чудите как не сте се научили досега. Доволни ще останете.

Трябват ни 500 грама кайма, две глави лук, две скилидки чесън, една лъжица зехтин, лъжичка и половина чили на прах, половин лъжичка лют червен пипер, една лъжичка смлян кимион, две консерви домати, една консерва червен боб, царевица по желание, една чаша вода, едно прясно червено чили, половин шушулка канела, заквасена сметана за украса.

Първо трябва да си нарежем чесъна и лука на парченца, а после да ги запържим в малко зехтин на котлона.

Добре е да ги пържим в по-голяма тенджера докато омекнат хубаво.



След това си добавяме към тях лютия червен пипер, чилито на прах, кимиона и останалите подправки. Бъркаме хубаво и енергично всичко това за около минутка.

После си слагаме вътре и каймата и я готвим, докато леко покафенее. Идва и редът на доматите, водата и канелата. Ако е необходимо си подправяме с още малко подправки на вкус.

Слагаме капак на тенджерата и оставяме ястието да заври, но на слаб огън. Готвим си го така около час и половина като си го разбъркваме от време на време.

Половин час, преди да си свалим вкусотийката от огъня, добавяме вътре изцедения и изплакнат вече червен боб.

Сервираме си чилито на трапезата като по желание можем да сложим във всяка порция и малко сметана. Става наистина невероятно вкусно.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.