Сватба и два развода в британското кралско семейство

0
434

След Мегзит, британското кралско семейство отново е в центъра на събитията. Този път с едно щастливо и две драматични събития

Щастливи и драматични събития в британското кралско семейство през 2020 г.

Добрата новина е, че внучката на кралица Елизабет Втора принцеса Беатрис ще се омъжи за нейния годеник.

Датата на сватбата е определена за 29 май 2020 г. За разлика от нейната сестра, която се венча в замъка Уиндзор, тази сватба ще бъде в Лондон.

Венчавката ще се реализира в параклиса на замъка Сейнт Джеймс. След като сватбената церемония приключи, кралицата ще бъде домакин на парти в градините на Бъкингамския дворец.

Това тържество ще бъде второто след сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън, чиито гости бяха посрещнати в Бъкингамския дворец.



Принцеса Беатрис е дъщеря на принц Андрю и на Сара Фъргюсън.

Принцесата и Едоардо Мапели  Моци се сгодиха миналата година през септември в неговата родина Италия.

А сега за двата развода. Първият е на Дейвид Армстронг-Джоунс и неговата съпруга Серина. Дейвид е племенник на кралицата. Той е син на по-малката й сестра принцеса Маргарет.

Дейвид Армстронг-Джоунс е на 58 г. Той развива частен бизнес и произвежда мебели. Бил е президент на известната аукционна къща „Кристис“. В „Кристис“ преди години работеше Росарио Надал бившата съпруга на принц Кирил и първа снаха на цар Симеон Втори.

Дейвид Армстронг-Джоунс и Серина се женят през 1993 г. Раждат им се две деца. Чарлз, който е на 20 г. и Маргарита (кръстена на своята баба принцеса Маргарет) на 17 г.

В официалното съобщение не се изтъкват мотивите за предстоящия развод. Двойката не желае медиите да се месят в техните лични отношения, се съобщава още.

Другият развод е на внука на кралицата Питър Филипс и неговата съпруга от Канада Отъм.

Питър Филипс е син на единствената дъщеря на кралицата принцеса Анна и на нейния първи съпруг Марк. Питър е по-голям брат на Зара Филипс. За сега Зара е щастливо омъжена за бившия спортист Марк Тиндъл.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.