Иван Звездев приготвя пухкав и лесен кекс

0
10763

Страхотен е

Чуден кекс приготвя Иван Звездев

Оригиналната рецепта, която Иван Звездев предлага, е с бадеми. Ако в момента нямате бадеми, използвайте орехи или лешници.

За да изпълните тази рецепта трябва да сложите яйцата в купа  и да ги разбивате на високи обороти с миксера, докато те станат на пяна. Тогава слагате захарта и продължавате да разбивате още 3 минути.

Мелите бадемите (орехите, лешниците) с чопъра на много ситно. Половината от тях отделяте  в купичка.

Брашното пресявате в купа и го смесвате с бакпулвер и с какао. Разбърквате. Слагате сухата смес при яйцата. Наливате прясно мляко и олио. Разбърквате добре с миксера на ниски обороти.



Подправяте с ванилова есенция и разбърквате за кратко. Слагате другата половина от смлените бадеми (орехи, лешници) и размесвате добре.Сместа сипвате в кръгла форма с диаметър 24 сантиметра. Поръсвате с останалите бадеми и слагате вашия кекс да се изпече в предварително загрята фурна на 180 градуса по Целзий за 40 минути.

Не пропускайте първото видео долу от култовата българска топ кулинарна поредица “Кухнята на Звездев – La Cocina Búlgara”.

По този начин ще разучите нагледно всички подробности за приготвянето на вкусния кекс.

Както винаги и сега Иван Звездев дава много и все полезни кулинарни съвети. Те са важни за всяко едно домакинство.

Екипът на topactualno.com  пожелава на всички добър апетит и наслада, докато си хапвате от този вкусен пухкав кекс по препоръка на Иван Звездев!

На второто видео Иван Звездев предлага още един кекс.

***

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.