Поглезете небцето си с най-вкусните пилешки дробчета с лук и сметана

0
7583

Тези пилешки дробчета с лук и сметана са истинска наслада за сетивата

пилешки дробчета с лук и сметана
Превъзходни пилешки дробчета с лук и сметана

Предлагаме ви рецептата за най-вкусните пилешки дробчета с лук и сметана, които се топят в устата. Идеални са, както за мезе, така и за засищащо основно ястие, в което ще се уверите сами. Винаги се получават отлично, така че ще останете доволни.

Трябват ни 500 грама пилешки дробчета, 500 грама лук, половин чаша бяло вино, масло, 250 грама сметана, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си почистим хубаво и да измием пилешките дробчета. След това ги отцеждаме от водата, а лука го нарязваме на полумесеци. Добре е да е повече, за да станат по-вкусни дробчетата, защото той се стапя при готвене.

Слагаме след това дробчетата и лука в една тенджерка и прибавяме към тях малко масло. Посоляваме си на вкус и добавяме бялото вино също към тях.



Оставяме ги да къкрят на спокойствие, но похлупени. А температурата е добре да бъде умерена, не твърде силна. След като видим, че течността се е изпарила, прибавяме към тях и сметаната.

Поръсваме на око с черен пипер и разбъркваме много хубаво цялата тази вкусотия. Оставяме я отново да къкри, докато се сгъсти и стане повече от апетитна.

Щом вече е готова и преди да я сервираме, поръсваме всяка от порциите в чинийките с малко ситно накълцан пресен магданоз. Да видите какво чудо стават, няма да може да ги оставите.

Тези дробчета са перфектни, както за основно ястие, така и за неустоимо мезе. Само тях да имате, друго не ви трябва на масата. Не забравяйте да поканите и приятели, много ще ги харесат.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.