Христина Котларска за  здравословно хранене и за храната

0
201

 

Браво!

Христина Котларска

Христина Котларска покани специалист в студиото на култовото предаване „Без формат“ на ЕТВ – Хасково.

Това е психотерапевтът Кремена Станилова.

Кремена Станилова казва, че съвременният човек е изградил странен подход към храненето и храната.

От години се храним нездравословно и лошото хранене се отразява върху  физическото ни  тяло.



А после съвременните хора  се подлагат на всевъзможни хранителни режими и диети, за да се избавят от излишните си килограми.

Храната днес е представена по различен начин. В медицинската литература хранителните продукти са свързани с техните елементи, минерали, полезни вещества и други.

Книгите за диети са едно истинско бойно поле. От една страна са калориите, мазнините, въглехидратите, а срещу тях е човекът.

Кулинарните предавания дават коренно различен подход към храната. Там се залага на изкушението, апетита и атрактивността на онова, което ще поднесем на трапезата. Храната, която ще задоволи всички наши сетива.

Привържениците на здравословното хранене представят храната като лекарство. Ако се храним с това или онова ще излекуваме това или онова заболяване. При някои хора този подход дава добър резултат, но при други не.

Всеки човек е триедниство между тяло, душа и ум. Храната също е свързана с тях и правилното здравословно хранене е неизменно свързано с тях. Различно е правилното хранене за един млад човек и за един в напреднала възраст.

Освен възрастта е важно да се съобразяваме с мястото, на което живеем.

Отношението на отделния човек към храната показва какво е неговото отношение към живота. Човек се тъпче, за да потисне своята емоционалност. Или пък се лишава от храна и се превръща в анорексик като израз на някакъв протест.

Не пропускайте видеото долу.

От въпросите на Христина Котларска и от коментарите  на Кремена Станилова ще научете изключително полезни факти за   здравословно хранене.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.