Исторически успех за България: Браво, златни български момичета!

0
159

Честита, титла!

Исторически успех за българския национален отбор жени по шах, Сн: ФБ

Амбициозните български шахматистки станаха шампиони по шахмат на Европа.

Българският национален отбор по шахмат за жени успя да спечели златните медали от Европейското първенство, което се провежда в град Будва в Черна гора.

Българките успяха да реализират победа над състезателките от Грузия в последния кръг с резултат 2,5 на 1,5 точки. Българският отбор  завърши с 16 мач-точки, след като реализира 7 победи, 2 равенства и без нито една загуба.

Победата е реализирана  след една наистина  драматична партия на Гергана Пейчева в последния кръг от надпреварата.



Двубоят  започва с реми между българската шампионка Нургюл Салимова и грузинката Нино Бациашвили. Последва победа на Антоанета Стефанова срещу грузинката Котенашвили. После грузинките изравняват след победа на тяхната съотборничка Саломе Мелия над българската Белослава Кръстева. В последната среща, обаче,  Гергана Пейчева побеждава  и донася бленувания  успех за нашата страна.

„Това бе една изключително нервна игра, но Гергана Пейчева е голям борец и днес го доказа отново”,  треньорът на националния отбор по шах Петър Арнаудов коментира победата на българките.

„Последните минути бяха наистина тежки, защото аз спечелих играта си преди часове, но после резултатът беше изравнен. Последната партия беше тази на Гери. Нещата не изглеждаха много добре, но ние вярваме в нея, стискахме ѝ палци и тя успя! Мисля, че това е първият път от 20 години насам, в който шахът е толкова популярен в България. Много съм щастлива, че отзвукът в медиите е толкова положителен”, споделя Антоанета Стефанова.

Екипът на topactualno.com  поздравява златните български шахматистки за постигнатата европейска титла!

Пожелаваме Ви здраве, късмет и още много победи!

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.