Така се правят най-вкусните пърленки с кашкавал на фурна

0
353

Тези пърленки с кашкавал стават великолепни

пърленки с кашкавал
Превъзходни мекички пърленки с кашкавал

Предлагаме ви рецептата за най-вкусните и лесни пърленки с кашкавал, които правим изцяло сами и на фурна. Стават истински вкусотийки и ще си оближете пръстите с тях и на закуска, и на обяд, и на вечеря. Доволни ще останете.

Трябват ни 400 грама брашно, една кофичка с кисело мляко, една лъжичка сода за хляб, две лъжички сол, една лъжица зехтин, 250 грама кашкавал, масло или зехтин за намазване, чубрица.

Първо трябва да си сложим содата за хляб в киселото мляко и да разбъркаме, за да шупне. След като шупне си добавяме зехтина и солта като разбъркваме много хубаво.

После си прибавяме брашното и започваме да месим веко тесто. След като го омесим, го оставяме за десетина минутки настрани, за да си почине. После си разделяме тестото на равни части, всяка от които разточваме на тънко, но върху набрашнена повърхност.



Така оформените вече питки ги прехвърляме в една тавичка, която сме застлали с хартия за печене. Намазваме ги с масло или зехтин отгоре и ги поръсваме обилно с настъргания кашкавал и с чубрицата. Може да им ръснете и други подправки по ваше желание.

Така направените пърленки ги пъхаме във вече загрятата на 200 градуса фурна и ги оставяме да се пекат за около 20-ина минутки. Вече съвсем готови за хапване, те се сервират на масата още горещи. Сигурни сме, че по-вкусни такива не сте яли никъде по заведенията.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.