Преди малко: Имаше земетресение в България

0
506

Земята е жива

И днешното земетресение е с епицентър Симитли, Сн: ФБ

От Националния Сеизмологичен Център към Национален Институт по Геофизика, Геодезия и География при БАН съобщиха, че и днес в страната имаше земетресение.

Трус със сила 2,5 по скалата на Рихтер е отчетен от сеизмографите днес в 03:52 часа.

Епицентър на днешното земетресение е сеизмичната зона у нас Симитли и на 90 километра от столицата София, писа Дарик.

На 7 декември 2023 г. две поредни земетресения бяха регистрирани в България, съобщиха от Националния институт по геофизика, геодезия и география при БАН.И двата труса бяха с епицентър Симитли.

Първият трус бе засечен от сеизмографите на БАН в 13:32 часа. Неговата сила беше 3.3 по скалата на Рихтер, писаха  в “24 часа”.

Вторият трус бе засечен в 13:39 часа. Епицентърът му също беше град Симитли, а неговата сила 3.1 по скалата на Рихтер.

На 23 октомври 2023 г. земетресение със сила 4.1 по скалата на Рихтер регистрираха в района на град Пловдив в 14:48 часа.

Епицентърът беше близо до с. Калековец, което се намира на 14 километра от Пловдив.

Преди труса е имало тътен, съобщиха от БТВ.

На 8 октомври 2023 г. беше регистрирано земетресение в 07:26 часа със сила 3.0 по скалата на Рихтер в западна посока от град Девин, писа Дарик.

Предишните земетресения бяха все с епицентър град Симитли.

Отчетените трусове бяха повече от 80 на брой. Но те бяха слаби – техният магнитуд не надвиши 4,0 по скалата на Рихтер. Както и днешният трус със сила 2,5 по скалата на Рихтер.

Екипът на topactualno.com призовава всички читатели и приятели да се молим на Господ с неговата милост да ни пощади от мощни земетресения и разрушителни трусове. Да няма разрушени сгради и катаклизми. Да няма пострадали хора, селскостопански животни, домашни любимци, дори бездомни животни.

Защото по света продължават да се случват ужасни и страховити земетръсни катаклизми. Да не се случват на територията на България.

 

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.