От старите рецепти: Така се прави неустоимо вкусна зелева мусака!

0
150

Тази зелева мусака става феноменално вкусна

зелева мусака
Превъзходна е тази зелева мусака

Предлагаме ви рецептата за уникално вкусна зелева мусака от старите нашенски кулинарни тайни. Приготвя се много лесно и винаги се получава отлично като сме сигурни, че ще си ометете чиниите и ще се влюбите.

Трябват ни една малка зелка, сол на вкус, лимонов сок, 500 грама кайма, една глава лук, сто грама ориз, три домата, две червени чушки, магданоз, две лъжици с брашно, 300 грама прясно мляко, три яйца, чесън на прах и черен пипер на вкус.

Първо трябва да нарязва на ситно и после се намачква със солта и лимоновия сок, а после се задушава в тенджера под налягане с малко мазнина. Отделно си задушаваме и нарязания на ситно лук заедно с вода и олио. Добавяме ориза и пак задушаваме, докато набъбне леко.

Каймата си я овкусяваме с чесън на прах, черен пипер и сол на вкус. Смиламе доматите, чушките и магданоза. Подправената кайма я запържваме в малко нагорещено олио като се сипва вътре и една лъжица вода.



Когато леко започне да кафенее, се добавя към ориза заедно с една част от доматения сок, а другата част се слага към зелето. Всичко се разбърква хубаво и се готви още около три минутки на котлона.

Взимаме след това една намазнена тава и в нея поставяме зелето. Заливаме го отгоре с каймата и ориза, като пак разбъркваме добре, за да стане хомогенна сместа. Поръсваме с още малко сол и олио, и поставяме във фурната, където трябва да се запече на температура от 200 градуса.

Щом мусаката вече е готова, я заливаме с яйцата, които сме разбили с брашното и млякото. Оставяме във фурната за още десетина минутки до зачервяване. Става разкошна вкусотия тази различна мусака и знаем, че ще ви допадне много.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.