Фаворитът ни: Лесен, ароматен и удивително вкусен орехов кейк!

0
11575

Този орехов кейк е на челна позиция в топ класацията ни

орехов кейк
Превъзходен е този орехов кейк

Предлагаме ви чудната рецепта за любимия ни орехов кейк, който е едновременно лесен, бърз, ароматен и невероятно вкусен. Само като ви замирише от фурната и ще го нападнете още топъл-топъл. Ще си оближете пръстите, гарантирано!

Трябват ни три яйца, 250 грама захар, една чаша с кисело мляко, три лъжици масло, един бакпулвер, девет лъжици брашно, 250 грама стафиди и орехи, една лъжичка канела.

Първо разбиваме маслото със захарта, а после добавяме към тях и жълтъците – един по един. След това прибавяме и киселото мляко, канелата, бакпулвера и брашното, като много хубаво разбиваме цялата тази смес.

След като е вече добре разбито, оставяме готовата смес да си „отдъхне“ за час или два. Едва след като времето отмине, слагаме в нея и орехите, и стафидите, които сме наситнили на по-дребни парченца – разбира се, единствено орехите, стафидите са си готови.



Накрая разбиваме на сняг белтъците от яйцата и ги поставяме при останалите продукти. Отново разбъркваме хубаво и внимателно всичко и изсипваме сместа във форма за кекс или направо в тава, която сме намаслили предварително и сме поръсили с малко брашно.

Слагаме готовия кейк да се пече във фурната, на умерена температура и пробваме дали е станал с помощта на клечка за зъби, по която не бива да остава сурово тесто. Отгоре върху него, накрая може да поставите и разтопен шоколад, за да стане още по-невероятен.

Уверяваме ви, че този кейк е толкова вкусен, колкото и лесен, та дори трижди повече. Сигурни сме, че много ще се хареса на всички и дори на гостите, на които спокойно може да го предложите, заедно с чаша горещо кафе.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.