Радослав Янков постигна супер успех: Честито!

0
2358

Честито!

Радослав Янков взе медал в Пампорово, Сн: ФБ

Радо Янков извоюва бронзов медал от Световната купа по сноуборд, която се проведе  в Пампорово. Това е най-доброто класиране на българския  състезател от този сезон, след като до този момент постигна 3 влизания в топ 8, писаха в telegraph.bg.

Българинът успя да преодолее квалфикацията с 4-то време, а на 8на-финалите се наложи над състезателя от Австрия Арвид Аунер. В 4т-финалния двубой срещу състезателя от Италия Аарон Марк, Радо Янков отново беше безгрешен и успя първи да пресече финалната линия.

На 1/2-финала Радо Янков се изправи срещу победителя в квалификациите Едвин Корати, но направи една грешка в средата на трасето в  червеното трасе и не успя да стигне до големия финал. В спор за 3-то място Радослав Янков победи Санхо Ли – олимпийски шампион от Пьончан през 2018 г., припомниха от gong.bg.

Не пропускайте  видеото долу. Насладете се на страхотното представяне на Радо Янков, с което заслужено спечели бронзовия медал.



Това съвсем не е първото отличие за талантливия Радо Янков.

Неотдавна световната купа по паралелен гигантски слалом по сноуборд вече е в ръцете на младия българин Радослав Янков.

Постижението на младия Радослав Янков е двойно по-ценно, защото в България няма подходяща писта за сноуборд и Радо тренира само в чужбина.

Състезанието по сноуборд се проведе в известния немски зимен център Винтерберг, а 26-годишният българин Радослав Янков получи Кристалния глобус, писаха в gol.bg.

Екипът на topactualno.com поздравява Радослав Янков за постигнатия успех и му пожелава здраве, борбен дух и още постижения, с които да радва всички българи!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.