Ето го най-лесния и неповторимо вкусен сладкиш с банани и ябълки!

0
9901

Този сладкиш с банани и ябълки се топи в устата

сладкиш с банани
Любимият ни сладкиш с банани и ябълки

Предлагаме ви любимата ни рецепта за най-лесния и наистина уникално вкусен, благ сладкиш с банани и ябълки. Невероятен десерт, от който ще останете очаровани, а сме сигурни, че гостите ви ще питат за „тайната“ му, предоволни.

Трябват ни два банана, две ябълки, едно пакетче с маслени бисквити, 250 грама масло, пет яйца, една чаша захар, пудра захар, една чаша брашно.

Първо натрошаваме бисквитите, които поставяме на дъното на тавичката и след това ги напояваме хубаво с маслото, което сме разтопили. Така се получава нещо като блат, върху който подреждаме нарязания на кръгчета банан – трябва да покрие всички бисквити.

След това смесваме брашното, захарта, яйцата и хубаво ги разбъркваме. След това настъргваме в нея и двете ябълки, отново бъркаме. С тази готова смес после заливаме блата с наредените върху него банани и слагаме да се пече във фурната на 180 градуса. Може да покрием и сладкиша с фолио, ако искаме да не загори отгоре.



Когато вече е готов и изпечен, вадим го от фурната и го поръсваме с пудра захар. Оставяме го да изстине и след това няма какво да обясняваме – режем, ядем и цъкаме с език. Защото наистина става удивително вкусно.

Пожелаваме ви да си го хапнете с удоволствие и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.