Топ готвачи разкриха тайните си за идеалното печено пиле (I част)

0
331

Не подценявайте нито един от тези съвети

 

печено пиле
Не подценявайте нито един от тези съвети

Едва ли има човек, който да не обича печено пиле. Вероятно ви се е случвало да се чувствате нахранени и в същото време до вас да достигне аромат на печено пиле, който кара слюноотделянето ви да се повиши сериозно.

Преобладаващата част от хората предпочитат печеното пиле да е със зачервена хрупкава коричка. Това обаче далеч не означава, че пилето трябва да е сухо отвътре, напротив вътрешността му винаги трябва да остане сочна. И както сами се досещате за това си има трик.

При все, че на пръв поглед печеното пиле е доста лесно и непретенциозно ястие, и то като всички останали си има своите малки тайни, без които сте изгубени.
Основното, което трябва да знаете е, че на различните части от пилето е нужно различно време, за да се изпекат. Това означава, че докато някои вече са напълно сухи, то други тепърва започват да се пекат.

За да не превърнете вкусното печено пиле в подметка, е нужно да се снабдите със специален термометър. Идеалната температура за приготвянето на пилешките гърди е 70-73 градуса, докато за бутчетата е 80 градуса.



С тайните, които ще ви разкрием за приготвянето на вкусно печено пиле, ще ви помогнем да извлечете максимума от вкуса му и да му се насладите изцяло. В същото време ще изразходите минимум усилия.

Всеки един от тези съвети е от значение

Ето ги и тях:

Тайна №1
В никакъв случай не го слагайте във фурната студено и мокро
Това правило важи за всички видове птици – както диви, така и домашни. Освен това е в пълна сила и за червеното месо. Преди да пристъпите към обработката на какъвто и да било вид месо, е нужно да го оставите да достигне стайна температура. Не правете грешката да изкарате пилето от хладилника и директно да го пъхнете във фурната. Ако пренебрегнете този съвет, ще трябва да забравите за равномерно изпеченото месо.

Добре е да сте наясно с това, че в зависимост от размера на птицата, за да се климатизира на стайна температура, са й нужни между 30 и 45 минути. Предварителната подготовка на месото обаче далеч не се изчерпва дотук. Ако искате пилето ви да е с хрупкава коричка, задължително трябва да го подсушите, преди да го сложите във фурната. Най-добре е да използвате домакинска хартия за подсушаването на месото.

Колкото и незначителни да ви се струват тези съвети, те наистина са от огромно значение за крайния резултат, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.