Топ готвачи разкриха тайните си за идеалното печено пиле (II част)

0
379

Всяка една от тези тайни има своята роля

 

печено пиле
Всяка една от тези тайни има своята роля

В първата част на този материал ви запознахме с някои от тайните за приготвяне на идеалното печено пиле.

В следващите редове ще ви разкрием и останалите тънкости, благодарение на които ще получите превъзходно вкусно печено пиле.

Ето ги и тях:

Тайна №2
Не се стискайте на сол и пипер
Със сигурност трябва да се внимава с количеството на всяка подправка. Това, което трябва да знаете обаче е, че пилешкото месо носи доста сол и червен пипер. Те не само ще допринесат за подчертаване на вкуса на месото, а и ще ви помогнат да получите невероятно вкусна и хрупкава коричка.



Не подправяйте пилето с тези подправки само от горната страна. Добре е да го посолите и да го поръсите с червен пипер между крилата, между бедрата и дори вътрешната му кухина. По ваш вкус можете да добавите и други подправки като ситно нарязани зеленолистни зеленчуци например.
В случай, че искате да получите по-наситен вкус, поставете цитрусови плодове клончета от билки, натрошен чесън, както и кромид лук в кухината на пилето.

Вкусът е повече от божествен

Тайна №3
Открийте метода, който ви допада най-много
Следващата тайна за божествено вкусно печено пиле, разкрита от топ готвачи се състои в откриването на метода на приготвяне на пилешко месо, който ви допада най-много. Два са начините за приготвянето на цяло печено пиле – бавно (на ниска температура) и бързо (на висока температура).

Преди да изберете някой от тях, трябва да сте наясно какъв краен резултат целите. Ако печете месото на 140 градуса в продължение на три часа, то ще стане изключително меко и нежно. Ако пък искате хрупкава коричка, то трябва да го подложите на бърза топлинна обработка при висока температура.

Топ готвачите твърдят, че най-вкусно пиле се получава, когато се комбинират тези два метода. Това означава, че първо трябва да го запържите на чугунен тиган до златисто-кафяво, след което да го изпечете на фурната на 200 градуса за 35-40 минути в зависимост от големината.

Тайна №4
Има нужда от почивка
Не бързайте да разрязвате печеното пиле веднага, след като е готово. Първо го оставете за няколко минути да отдъхне. По този начин ще дадете възможност на соковете да се преразпределят по цялото пиле и няма да ги изгубите при рязането му.

Тайна №5
Не губете най-ценното
Всяка домакиня е наясно, че докато пилето се пече от него капе мазнина. Вместо да я губите, по-добре поставете пилето върху слой лук, моркови и картофи. Те не само ще абсорбират мазнината, а и ще станат невероятно вкусни, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.