Тези подправки правят картофите неустоими

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим!

Споделете, ако статията ви е харесала!

Опитайте и ще се уверите сами

Картофите, са една от храните, които често присъстват на трапезата на българина под една или друга форма.

картофите

Опитайте и ще се уверите сами

Несъмнено те са един от най-обичаните зеленчуци. Може би една от причината за това е фактът, че от тях могат да се приготвят най-разнообразни ястия. Освен това по какъвто и начин да се приготвят, те винаги са вкусни и се комбинират отлично с други зеленчуци, меса или риба.

Знаете ли обаче кои са подправките, които подхождат най-добре на картофите и допълват идеално вкуса им? Вероятно като се замислите, ще си дадете сметка, че в различните ястия, съдържащи картофи, се слагат различни продукти. Поради тази причина е добре да сте наясно кои са най-подходящите подправки в ястията, в които присъстват картофи.

Ето ги и тях:Копър
Неслучайно той се нарежда на първо място. Истината е, че той подхожда изключително много на гозби като грах с картофи или обожаваните от мнозина картофи соте. Много е важно да не прекалявате с количеството му.

Самардала
Тя е една от най-интересните, но пък за сметка на това рядко използвани подправки за картофени ястия. Можете да я добавите щедро както към печени, така и към задушени, сотирани или каквито и да било картофи.

Магданоз
Разбира се, след като копърът се нареди на първа позиция в тази класация на подправките, подходящи за картофи, то не можем да пренебрегнем и добре познатия магданоз. Тук трябва да обърнем внимание върху това, че той се добавя в края. Това означава, че с него можете да подправите картофените кюфтета, картофената яхния или гювеча от картофи, когато вече са напълно готови. Няма да сгрешите, ако го добавите и към салата от варени картофи.

Розмарин и чесън
Тези две подправки пасват идеално на пресни картофи. Ако ги изпечете в тава с малко бира и добавите малко розмарин и чесън, няма никакво съмнение, че ще получите божествен вкус.

Черен пипер
Тази подправка е подходяща за картофена супа или за гювеч. В първия случай е препоръчително да се добави смлян черен пипер, а във втория – на зърна. Не трябва да прекалявате с количеството.

Чубрица
Незнайно защо напоследък тази подправка често пъти бива заменена с други аромати и дори пренебрегвана. Все пак чубрицата може да бъде добавена към картофени кюфтета или яхния.

В случай, че сте решили да приготвите печени картофи с подправки, то добавете чубрица, малко ригат, червен пипер и сол. Объркайте всичко и добавете достатъчно мазнина, след което запечете. Няма никакво съмнение, че ще получите божествено вкусно ястие, което ще накара всички да си оближат пръстите, пише gotvach.bg.

loading...

Споделете, ако статията ви е харесала!

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим

Няма коментари

Добавете коментар