Тези подправки правят картофите неустоими

0
739

Опитайте и ще се уверите сами

Картофите, са една от храните, които често присъстват на трапезата на българина под една или друга форма.

картофите
Опитайте и ще се уверите сами

Несъмнено те са един от най-обичаните зеленчуци. Може би една от причината за това е фактът, че от тях могат да се приготвят най-разнообразни ястия. Освен това по какъвто и начин да се приготвят, те винаги са вкусни и се комбинират отлично с други зеленчуци, меса или риба.

Знаете ли обаче кои са подправките, които подхождат най-добре на картофите и допълват идеално вкуса им? Вероятно като се замислите, ще си дадете сметка, че в различните ястия, съдържащи картофи, се слагат различни продукти. Поради тази причина е добре да сте наясно кои са най-подходящите подправки в ястията, в които присъстват картофи.

Ето ги и тях:



Копър
Неслучайно той се нарежда на първо място. Истината е, че той подхожда изключително много на гозби като грах с картофи или обожаваните от мнозина картофи соте. Много е важно да не прекалявате с количеството му.

Самардала
Тя е една от най-интересните, но пък за сметка на това рядко използвани подправки за картофени ястия. Можете да я добавите щедро както към печени, така и към задушени, сотирани или каквито и да било картофи.

Магданоз
Разбира се, след като копърът се нареди на първа позиция в тази класация на подправките, подходящи за картофи, то не можем да пренебрегнем и добре познатия магданоз. Тук трябва да обърнем внимание върху това, че той се добавя в края. Това означава, че с него можете да подправите картофените кюфтета, картофената яхния или гювеча от картофи, когато вече са напълно готови. Няма да сгрешите, ако го добавите и към салата от варени картофи.

Розмарин и чесън
Тези две подправки пасват идеално на пресни картофи. Ако ги изпечете в тава с малко бира и добавите малко розмарин и чесън, няма никакво съмнение, че ще получите божествен вкус.

Черен пипер
Тази подправка е подходяща за картофена супа или за гювеч. В първия случай е препоръчително да се добави смлян черен пипер, а във втория – на зърна. Не трябва да прекалявате с количеството.

Чубрица
Незнайно защо напоследък тази подправка често пъти бива заменена с други аромати и дори пренебрегвана. Все пак чубрицата може да бъде добавена към картофени кюфтета или яхния.

В случай, че сте решили да приготвите печени картофи с подправки, то добавете чубрица, малко ригат, червен пипер и сол. Объркайте всичко и добавете достатъчно мазнина, след което запечете. Няма никакво съмнение, че ще получите божествено вкусно ястие, което ще накара всички да си оближат пръстите, пише gotvach.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.