Живият камък на Свети Георги расте и върши чудеса у нас

0
5770

Амин!

Това е растящият камък
Свети Георги Зографски, икона СН: ФБ

В документална поредица „Домът на вярата“ по БНТ гостува  свещеник Антим Попов от манастира „Свети Георги Победоносец“, разположен в село Горни Богров край София и разказва  за неговата среща с Господ и за духовното служение  в малкия красив манастир.

Отец Антим  разказва за чудотворния  камък в олтара на манастира,  който расте и лекува.

Отец Антим  се опитва съживи мястото, което е било пустеещо и превърнато в пасище за животните. Помагат му хората от околните села.



Не пропускайте видеото долу.

Камъкът е поставен в центъра на олтара на параклиса на манастира в Горни Богров. Той  постоянно расте и става все по-висок. За феномена разказа пред камерата на „Здравей, България” и „Нека говорят“ по БТВ отец Антим, който служи в манастира и се грижи за  Светата обител.

Историята на камъка е свързана с тази на манастира. Камъкът  е донесен в края на 12-ти век от кръстоносците, когато се връщат от Йерусалим към Европа.  Те взели парчето камък от Голготските скали. След години църквата е построена точно около камъка. Тя е издигната в периода  1889-1890 г.

За първи път отец Антим измерил камъка през 2002 година. Тогава той бил висок 206 сантиметра, а 10 месеца по-късно  нараснал на 208 сантиметра  от земята.

След молитви там болни хора са оздравели и техните проблеми са били разрешени.

„Трябва да се молим на Господ. Той сбъдва молитвите ни, а не камъкът. Той е просто символ”, заявява отец Антим пред камерата и на Нова ТВ.

Не пропускайте видеото долу.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.