И Славчо Пеев отлетя при звездите: Поклон!

0
156

Вечна и светла памет!

Славчо Пеев, Сн: ФБ

Актьорът Калин Сърменов, директор на Сатиричния театър „Алеко Константинов“   написа в социалните мрежи:

„Светлина, Славе и благодаря за смислените мигове. Аплодисменти и поклон!

Големият български актьор Светослав Пеев е роден на 4 април през 1939 г.  Земните му дни завършиха малко преди да навърши 85 години.

През 1964 г.  завършва актьорско майсторство във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“.



Славчо Пеев работи в Драматичен театър „Йордан Йовков“ в град Толбухин, днес Добрич.  В Сатиричен театър „Алеко Константинов“ през 1967 г. Става негов директор  до 1989 г. Работил е и в Дарик радио.

Бил е директор на Българската академия за култура в Рим, Италия, и на Централния студентски дом на културата  от 1992 г.

 

Актьорската кариера на Славчо Пеев е богата и разнообразна. Изиграл е повече от 70 театрални и над 100 телевизионни роли. Участвал е в 23 филма.

Най-известните, от които с неговото участие са „Конникът“,  „Няма нищо по-хубаво от лошото време“, „С деца на море“, „Мисия Лондон“ и много други.

През 2006 г. започва неговата режисьорска кариера. Тогава Славчо Пеев поставя пиесата „Римска баня“ от Станислав Стратиев в Сатиричния театър.  Други режисирани постановки от него са „Две сватби и едно прелюбодеяние“ от Рей Куни и „Таблата“ от Димитрис Кехаидис.

Славчо Пеев е един от царете на БГ комедия.

Още за неговия личен и творчески живот ще научите ТУК.

Екипът на topactualno.com  изказва най-искрени съболезнования на всички близки, приятели, колеги и почитатели на големия български актьор!

Съпричастни сме с вашата мъка!

Не пропускайте и видеото долу. Славчо Пеев говори за голямата си страст към футбола.

През месец май 2024 г. ще се навърши 1 година от кончината на актьора Добри Иванов Добрев.

Той не е познат на широката публика, понеже дълги години е бил директор на Драматичен Театър – Габрово. И зам.-директор на театъра в Перник, докато негов директор е бил друг голям БГ актор  – Георги Русев.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.