Фритата с шунка, броколи и кашкавал – хит сред мезетата (чудно вкусна запеканка за винце или ракийка)

0
628

Фритата или запеканка, както искате го наречете, важното е, че това е едно от най-апетитните и вкусни мезета

Всички обичаме вкусните мезенца, които още повече предразполагат към една незабравима вечер с приятели или просто по семейно. А и какво по-отпускащо след работа, от това да се съберем край трапезата с чаша хубаво вино или ракийка, придружени от наистина вкусно мезе?!

Рецептата за фритата с шунка, броколи и кашкавал е страшно лесна и се притотвя много бързо. За има-няма 40 минути ще имаме на масата си тази домашна вкусотия и не ни остава друго, освен да си кажем „Наздраве“ и „Да ни е сладко“!

мезе
Фритата с шунка, броколи и кашкавал е една от най-вкусните и лесни запеканки, с които сте замезвали

А ето и точните продукти и начинът, по който да приготвим нашите фритата или запеканка, както е традиционното название на тази разкошотия.

Необходими са ни две лъжици галета, 400 грама броколи, които трябва да разделим на цветчета, една червена чушка, около 75 грама нарязана на ситно шунка, чаша настърган кашкавал, четири яйца, чаша мляко, една лъжичка горчица.



Приготвяме тази чудна вкусотия като първо намазним тавичката, в която ще я приготвяме и я поръсим с галетата. След това разпределяме нарязаните чушки, шунка, броколи и поръсваме обилно с настъргания кашкавал.

После смесваме млякото с яйцата и горчицата, подправяме ги според личния си вкус и изливаме сместта върху броколите, чушките и шунката. Пече се за приблизително 40 минути във фурната, която е пусната на 180 градуса.

Когато ястието придобие неустоимия и апетитен златист цвят, вече е готово и можем да го извадим от печката. А след това е лесно – режем, сервираме и си хапваме с апетит. Да ви е сладко на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.