Вкусен аламинут: „Сърдити“ картофи, които ще ви накарат да се усмихнете!

0
7690

Тези „сърдити“ картофи стават уникално вкусни

сърдити картофи
Чудни стават тези „сърдити“ картофи

Предлагаме ви рецептата за супер бързи, лесни и страшно вкусни „сърдити“ картофи, от които обаче винаги оставаме широко усмихнати и… преяли. Сигурни сме, че ще допаднат адски много и на вас, доволни ще останете.

Трябват ви около десетина картофа, 4-5 лъжици олио, една гъбена крем-супа на прах в пакетче, около 150 грама настърган кашкавал, както и щипки черен пипер и сол на вкус.

Самото приготвяне става по-лесно и от детска игра. Обелете картофите и ги нарежете на шайби, а после ги подредете в предварително намазнена тавичка, в която ще ги печете.

Залейте ги отгоре с олиото и около 150 грама вода и ги бутнете да се пекат във фурната, която трябва да е загрята на 250 градуса. Не слагайте нищо друго върху тях – така е по точната рецепта. Ако обаче обичате да ядете по-соленко и безсолното ястие не ви допада, може да ръснете щипка сол отгоре.



Когато картофите са се запекли достатъчно във фурната и вече са готови, разтворете в 300 грама вода гъбената супа и я излейте върху картофите в тавата. Имайте предвид, че гъбената супа е доста солена, затова в оригиналната рецепта не се препоръчва добавяне на сол.

Като излеете разтворената супа върху картофите, обилно поръсете всички това с кашкавал и отново поставете във фурната, за да се запече, докато ястието придобие онзи неустоим златист цвят.

По ваше желание може да поръсите всяка от порциите с малко ситно нарязан пресен магданоз или копър, но както и да ги сервирате, ще се уверите в изключителните им вкусови качества. Тези картофки са идеално основно ястие, но и мезе, а как вървят със запотена бира, само ние си знаем.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.