Земетресение с вторични трусове разлюля България

0
296

Земята отново се е активирала

Силно земетресение в България с последващи трусове, сн: ФБ

Информацията е подадена от Националния институт по геофизика, геодезия и география при БАН и от Европейския сеизмологичен център и е цитирана от българските медии.

Днешното земетресение е силно   3.8 днес  е регистрирано в района на град Девин. Затова е имало и няколко по-слаби последващи труса.

Земетресението е отчетено  в 08:39 часа преди обяд, уведоми dariknews.bg.

Последвалите няколко вторични труса са били със сила 2 по скалата на Рихтер.

Медии от региона съобщиха, че това  земетресение се е било усетило не само в град  Девин и в околните села, но и в  Пловдив. Осезаемо разлюляване е било усетено  по високите етажи на жилищните и административни сгради,  коментираха от dariknews.bg.



Кметът на Девин се оплакал, че следствие на силното земетресение, картините в неговия кабинет се разлюлели по стените и се притеснил да не нападат по земята, писаха в Днес.бг.

Затова екипът на topactualno.com призовава всички читатели и приятели да се молим на Господ с неговата милост да ни пощади от мощни земетресения и силни разрушителни трусове. Да няма разрушени сгради и други катаклизми. Да няма пострадали хора, селскостопански животни, домашни любимци, дори и бездомни животни.

Защото по света продължават да се случват ужасни и страховити земетръсни катаклизми. Да не се случват на територията на България.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.