Иван Звездев приготвя най-лесното, вкусно, евтино и полезно

0
5427

Браво на Иван Звездев!

Иван Звездев

Чудна рецепта.

За да изпълните рецептата на българския топ кулинар, първо трябва да нарежете морковите на дребно. Праза режете на колелца. Слагате ги в тенджера и ги заливате с 1 литър студена вода.

Добавете един картоф, който сте нарязали на едро. Когато водата в тенджерата кипне, оставяте зеленчуците под капак да се варят още 10 до 15 минути на бавен огън.

Почиствате и измивате спанака. Режете го на дребно. Когато картофът в тенджерата е сварен, изваждате го и го слагате в купа.



А в тенджерата слагате спанака и консервираните домати. Посолявате. Прибавяте зехтин или олио. Варите още пет минути.

В купичката при картофа сипвате една или две чаши от бульона, в който се варят зеленчуците за супата. Мачкате го на пюре и го връщате обратно в тенджерата.

Варите вашата супа със спанак още една-две минути и я поднасяте. По ваше желание можете да подправите вкусната супа със спанак с пресен копър, с пресен магданоз или с девесил.

Тази супа е без застройка и затова е едновременно постна и веган. Не само вкусна, но и полезна, защото спанакът е богат на желязо. А желязото предпазва от анемия.

Не пропускайте видеото долу от култовата българска топ кулинарна поредица „Кухнята на Звездев – La Cocina Búlgara”.

По този начин ще научите нагледно всички подробности за приготвяне на вкусната супа със спанак. Заедно с всички пропорции на продуктите.

Екипът на  topactualno.com  пожелава на всички добър апетит и истинско удоволствие, докато си хапвате от тази вкусна  и здравословна супа със спанак,  по предложение на Иван Звездев!

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.