Така се правят домашни шоколадови бонбони със сушени плодове (чудна рецепта)

0
889

Тези шоколадови бонбони със сушени плодове са истинска наслада

Предлагаме ви една прекрасна рецепта за лесни и бързи шоколадови бонбони със сушени плодове. Ще останете доволни, затова не ги пропускайте.

шоколадови бонбони
Много вкусни и лесни шоколадови бонбони със сушени плодове

Трябват ни една чаша с натрошени бишкоти, три лъжици краве масло, една чаша с кондензирано мляко, две лъжици коняк или амарето, една чашка със сушени череши и стафиди, една чашка с течна сметана, 100 грама млечен шоколад, 100 грама натурален шоколад, какао за поръсване.

Първо взимаме сушените плодове и ги накисваме в двете лъжици коняк или амарето. После в една метална тенджера смесваме кондензираното мляко, заедно с кафявата захар, кравето масло, течната сметана, начупените два шоколада и натрошените бишкоти.

Поставяме този съд на включен котлон и започваме чевръсто и непрестанно да бъркаме, докато се получи напълно еднородна и гъста смес. След това отдръпваме съда настрани и оставяме сместа ни да се охлади добре.



Когато се охлади, я поставяме в хладилника, за да се стегне. Започваме да правим нашите бонбони като взимаме от сместа с една супена лъжица и в средата й поставяме по един сушен плод. После оформяме бонбона като топченце.

Овалваме накрая в какаото и поставяме бонбоните в книжни формички за майсторене на бонбони – продават ги почти навсякъде. Готовите бонбонки ги нареждаме в плато и ги оставяме за още около час в хладилника, за да стегнат съвсем и да станат напълно готови за хапване.

Тези домашни бонбони със сушени плодове са просто невероятно вкусни и ще видите, че нямат оставяне. Не ги пропускайте, защото са и много лесни за правене.

Пожелаваме ви да си ги хапнете с наслада и до нови срещи с нашите и ваши вкусни рецепти!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.