Измама с трудовите книжки се появи: Внимавайте!

0
65

Внимавайте!

(ГИТ) Главната инспекция по труда обявява, е от институцията никога не изпращат

Агенцията по труда, сн: ФБ и segabg.com

съобщения по електронен път, с които приканват гражданите да въведат или да актуализират  личните си данни. Имейлът, от който разпространяват фалшивите съобщения (no-reply@bulgaria.government.li), не е на Агенцията.

Логото на Агенцията е използвано неправомерно.



Гражданите не трябва да отварят линковете, посочени в изпратените съобщения, както и да въвеждат лични данни.

Ако се появи  необходимост информация, която е свързана с дейността на трудовата инспекция, гражданите биват  уведомявани предварително чрез официалния сайт на Агенцията gli.government.bg и чрез медиите.

Можете да получавате информация и консултации по телефона или на имейл адресите на Агенцията, обявени на нейния сайт в секцията „Контакти“, напомнят от Ягенцията.

Измамните имейли съвпадат с публикуването за обществено обсъждане на нормативни промени, които са свързани с въвеждането на електронната трудова книжка. Сред тези документи има нова наредба за реда и данните, които са необходими за извършване на вписването в регистъра на Агенцията по заетостта.

Агенцията по труда показва фалшивия мейл, сн: segabg.com

Регламентират създаването на нов регистър, в който ще бъдат  вписани единните електронни трудови записи на служителите. Тези записи ще заменят използваната в момента хартиена трудова книжка.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.