Проф. Филипов разгадава непознати загадки

0
125

Браво на проф. Филипов!

Проф. Филипов

Бг. топ журналист Христина Котларска покани специалист, който дава интересни научни обяснения.

В студиото на „Без формат“ по ЕТВ гостува проф. Лъчезар Филипов.

Астрофизикът проф. Филипов обяснява, че преди 100 години възниква квантова механика. Наред с нея започва да се обръща внимание на мястото на съзнанието в материята.

До скоро се е твърдяло, че съзнанието е характерно единствено и само за човека и за разумните същества.През последните години възниква теорията, наречена панпсихизъм. Според нея всяка частица, без значение от нейния размер, притежава собствено съзнание.

Колкото повече частици съществуват в една система, толкова повече на брой съзнания се събират заедно. По този начин се формира колективното съзнание.

Информацията се съдържа в структурата. Щом няма структура, значи няма и информация. Например, плазмата няма структура. Тя е хаотична. Следователно в нея няма информация.

През септември 2019 г. проф. Филипов участвал в световната конференция в Сан Марино. Там се запознал с 82-годишния френския астрофизик Жан-Пиер Пети. Двамата дискутирали дълго време. Жан-Пиер Пети казал, че при физиката се извършва моделиране на средата. Но в природата съществува и втора част на физиката. И тя е свързана точно с информационното поле.

Според френския астрофизик светът се състои от две плоскости. Едната е т.нар. материален свят, представен чрез физиката. А втората плоскост е метафизична. Т.е. всяко тяло в материалния свят има изображение в нематериалния свят.

На база на тези научни разсъждения се появяват нови. Човек е съставен от материално тяло и от нематериална метафизична субстанция. След края на физическото тяло какво става с тази нематериална субстанция? И вторият въпрос е дали тази субстанция може да се върне обратно в материалния свят, за да създава материална субстанция?

Според френския астрофизик е възможно да се извърши прераждане.

Когато науката съвсем точно обясни как може да се контактува с метафизичните остатъци от хора живели по-рано, ще стане ясно какво са правели големите феномени. Такива като баба Ванга, Слава Севрюкова и други.

Не пропускайте видеото на ЕТВ долу.

От въпросите на Христина Котларска и от коментарите на проф. Филипов ще научите още интересни, непознати и полезни факти.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.