Така се прави чуден деликатес с тиквички, яйца, кашкавал и… още нещо (лесно и бързо)

1
718

Супер ястие с тиквички за лятото, което ще ви омае с невероятния си вкус

През лятото на много от нас не ни се яде месо, защото е твърде тежко. Наблягаме предимно на постните ястия, които също така могат да бъдат невероятно вкусни. Днес например ви представяме рецептата за чуден деликатес, приготвен от яйца, тиквички, кашкавал и още нещо.

Ето ги и точните продукти, необходими за приготвянето му – три тиквички, шест яйца, две зелени чушки, няколко скилидки чесън, три домата, около сто грама маслини, близо 200 грама кашкавал, малко зехтин – близо 50 грама, една лъжичка каперси, сол и черен пипер по личен вкус.

тиквички
Чуден деликатес от тиквички и още много вкусни продукти

Приготвяме го като първо нарязваме на кубчета тиквичките и чушките, както и на ситно чесъна. Доматите режем на ивици като доколкото можем, махаме семките им.

В тигана с наголещения зехтин запържваме първо тиквичките и чушките, а след това добавяме и чесъна. Щом омекнат зеленчуците, прибавяме към тях в тигана каперсите и маслините – нарязани или не, но без костилките им.



Овкусяваме всичко това със солта и черния пипер, а най-накрая добавяме и доматите на ивици. Запържваме добре, а после взимаме една тава и изсипваме всичко това в нея. Отгоре го поръсваме обилно с кашкавал и чукваме и яйцата.

Фурната е добре да бъде загрята на около 180 градуса, след което печем деликатеса си за приблизително петнадесетина минути. Сервира се топло, но не и горещо. И можем да ви уверим, че щом го опитате, ще ахнете от вкуса му.

Желаем добър апетит на всички и особено тези, които решат да си го приготвят още днес за обед или вечеря. Да ви е сладко!

loading...

1 КОМЕНТАР

  1. Рецептата е страхотна!Сега я направих,но с подобрение-пушени гърди нарязани на ситно!Стана ммм да си оближеш пръстите!Вкусотийка бе!

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.