Страшна вкусотия: Така се правят тиквички по стара английска рецепта (богато и апетитно ястие)

0
415

Тиквички по стара английска рецепта – едно от най-добрите ястия на Острова

Откакто дойде лятото, много от нас ядем тиквички на корем. А и какво по-хубаво от пресните зеленчуци и плодове, с които ни дарява сезонът?! Друг е въпросът обаче, че си трябва и разнообразие в кухнята, за да ни бъде още по-приятно и уютно край трапезата.

С тази цел днес ви предлагаме една непозната на повечето българи рецепта за тиквички по английски. Тиквичките по стара английска рецепта са наистина едно богато и неустоимо вкусно ястие – да им се чудиш на студените англичани как са го измислили (в кръга на шегата, разбира се).

тиквички
Чудно вкусно ястие по стара английска рецепта

Точните продукти за тиквичките по стара английска рецепта са следните. Първо за плънката ни трябват 400 грама тиквички, 50 грама брашно и масло, около 250 грама шунка, 200 грама кашкавал или сирене чедър, 1-2 връзки магданоз, близо 300 грама прясно мляко, солчица и черен пипер според собствения вкус.

За тестото, което е парено, пък ни трябват стотина грама брашно, три яйца, 50 грама кашкавал, около 70 грама масло и отново сол на вкус.



Първо приготвяме плънката си като разтапяме в тигана маслото и в него запържваме брашното. Плавно добавяме млякото така, че да се получи нещо като сос бешамел. Чак след като го свалим от котлона, към него слагаме нарязаните на кубчета шунка и тиквички, както и настъргания кашкавал или сирене. Овкусяваме с черния пипер, накълцания магданоза и солта.

За тестото, което се прави в тенджера, първо се разтапя маслото и прибавяме около 200 грама вода. Когато маслото се разтопи, котлонът се увеличава и добавяме брашното и солта. Бъркаме много и силно, за да може тестото да започне да се отлепя от стените на тенджерата.

След като го свалим от печката, оставяме го леко да се охлади, а после прибяваме към него яйцата – едно по едно, както и настъргания кашкавал. Целта ни е да се получи гладко и лъскаво тесто, което да пада трудно от лъжицата.

Накрая взимаме една тавичка или йенаглас съд, които добре намазваме с масло. В тавичката сипваме от тестото с лъжичка, но така, че да се окаже по краищата й. А в средата поставяме приготвената вече плънка. Печем близо час, докато тестото бухне, а плънката се зачерви. Сервира се още топло и бъдете сигурни, че вкусът на тиквичките по стара английска рецепта, ще ви плени.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.