Случи се: Ето кой е 13-милионният посетител в АЕК „Етър“ до Габрово (СНИМКИ)

0
280

Една чудесна новина от едно изключително българско място. АЕК „Етър“ днес посрещна своя 13-милионен посетител

Основан от предприемчивия Лазар Донков и открит в 1964 г., през годините АЕК „Етър“ е посрещнал гости от повече от 100 държави. Сред тях са били и много официални делегации от няколко континента.

Едно прекрасно място сред чудесна природа, зеленина и прохлада в лятото, АЕК „Етър“ пази тайните на старите български занаяти и традиции от Възраждането.

Духът на българщината се усеща по стария калдаръм с аромат на здравец, симид и старо дърво от къщите по чаршията.

В очакване на 13-милионният посетител, 50 години след неговото откриване, служителите от АЕК „Етър“ се подготвяли за  този съдбовен момент дни наред.



etar-gabrovo
Снежана Неделчева е историческият 13-милионен посетител на  АЕК „Етър“ до Габрово

И това чудо се случи около 11:00 часа на 2 юли 2015 г., научихме от сайта gabrovonews.bg.

Щастливецът се казва Снежана Неделчева от Разград, която е на 55 години и работи в Дания.

Тя пристигнала на посещение в това място, теглена от носталгия по българското без да има и най-малка представа каква изненада й е подготвила съдбата.

Снежана е посрещната с хляб и със сол по стара българска традиция. Получила много подаръци от администрацията на комплекса и от майсторите, чиито работилници са на територията на АЕК „Етър“.

Щастливо се оказа и едно младо семейство, което влязло в комплекса непосредствено след   Снежана Неделчева, защото са 13-милиона и първият посетител.

etar-gabrovo
Младото сем. Нина и Аспарух Атанасови са 1 след 13-я милион  в АЕК „Етър“ до Габрово

Те също получили подаръци. Сем. Нина и Аспарух Атанасови от град Добрич, заедно с техните две малки дечица идват за втори път в АЕК „Етър“.

Честито на късметлиите!

Още снимки от посрещането на 13-милионният посетител можете да разгледате ТУК.

Тази чудесна новина е повод да напомним на всички българи, които минават в посока Габрово и АЕК „Етър“, да направят едно посещение на комплекса и да се потопят по един непринуден начин в духа на българските традиции.

И не забравяйте, че само на 2 км се намира и уникалният исторически Соколски манастир, чиито храмов празник е 15 август – Голяма Богородица – Успение Богородично.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.