Направете си супер вкусотия с останал боб от предния ден (не хвърляйте манджата, а я превърнете в чудо)

0
1005

Имате стар боб от вчера и вече не ви се яде – няма страшно, защото може да го превърнете в супер вкусотия за нула време

В наши дни, когато безпаричието и безконечната криза са ни стиснали за гушата, е грехота да се хвърля храна. Преди дни ви предложихме две рецепти за вкусотии със стар и сух хляб, които се надяваме, че са ви харесали.

Днес пък ще ви шашнем още повече с това какво може да направим от стар боб. Всеки готви стар боб вкъщи, но често от манджата остава и за следващия ден, а вече не ни се яде. Вместо да го изхвърлим, нека си направим от него нова вкусотия. Да знаете, че наистина става чудно.

боб
Не хвърляйте боба, просто го трансформирайте в нова вкусотия

Трябва ни само остатъкът от боба, който сме сготвили по съвсем нормален и традиционен начин предния ден. Взимаме едно тиганче и в него запържваме лук в мазнинка, докато омекне и придобие златист цвят.

Добавяме към него и малко червен пипер, както когато правим запръжка, но нека пиперът е малко. След това прецеждаме внимателно тенджерата със съдържанието на боба от вчера и го добавяме вече прецеден в тигана, за да си прави компания със запърженото лукче.



От чорбата на боба оставяме наистина съвсем мъничко да падне в тигана, за да се задушат по-добре вкусотиите ни. А след като сосчето изври, чукваме в тигана и няколко яйчица – по наша преценка, в зависимост от количеството на боба.

Да знаете, че пръстите ще си изядете. А ако искате да стане тройно по-вкусно, нарежете малко мръвчица в тигана – може колбас, луканка, месце, каквото и да е. Така хем ще си направите бързо и супер евтино ястие, хем ще разнообразите трапезата си и няма да ядете два поредни дни едно и също по принуда. Да ви е сладко!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.