Внимание: Мошеници съчиниха нова телефонна измама!

0
296

Поредната телефонна измама проработи, затова е важно всички граждани да бъдат изключително внимателни

Този път в телефонната измама мошениците са замесили  ЕНЕРГО-ПРО, алармираха от централата на дружеството във Варна на техния сайт.

За какво става дума?

В началото на настоящата седмица неизвестно лице се обадило на живущите в един от блоковете на варненския квартал „Васил Левски“.

Представил се за служител от ЕНЕРГО-ПРО.



Измамникът уведомил жителите, че ще мине да събере техните суми за тока на място.

telefonna-izmama
Поредната телефонна измама беше разкрита навреме във Варна.  Внимавайте в другите населени места на страната!!!

Един от живущите в блока се усъмнил в намерението на мнимия служител и незабавно направил запитване до офиса на  ЕНЕРГО-ПРО.

Оттам го уведомили, че компанията никога до сега не е имала практика да изпраща свои служители, за да събират таксите за тока на място.

Фирмата няма намерение да въведе подобна практика.

От ЕНЕРГО-ПРО са подали сигнал в полицията.

Разследващите са събрали показанията от всички жители на блока, с които е разговарял мнимият измамник в поредната родна телефонна измама.

Добрата новина е, че никой не е пострадал.

Но медиите сме предприели кампания да разгласим и този случай, защото същата телефонна измама може да бъде използвана в друг град или село от страната.

От ЕНЕРГО-ПРО напомнят на своите клиенти, че ако имат въпроси, съмнения за измами или други питания, да не се колебаят, а да звънят на  телефон 0700 161 61, който е денонощен; да отидат на място в Центровете за обслужване на клиенти  или да използват интернет страницата на 0700 161 61, да посетят Центровете за обслужване на клиентиили интернет страницата на компанията: ЕНЕРГО-ПРО –  www.energo-pro.bg.

Всички граждани трябва да знаят още нещо извън поредната телефонна измама:

Повечето електромери на ЕНЕРГО-ПРО са изнесени на достъпно за инкасаторите място. В редки случаи гражданите сами   подават своите показания или на място идва служител на компанията, за да ги отчете.

Това служебно лице е облечено в гащеризон в тъмно син цвят, на който има емблема на дружеството ЕНЕРГО-ПРО.

Ако на вашия звънец позвъни някой, който се представя за служител на компанията, но не е облечено с такова облекло, не го пускайте да влезе в дома ви, защото  вероятно е поредният мошеник.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.