Проливен дъжд се излива в България – има жертви

1
304

Както казаха синоптиците, ще има валежи, но те се оказаха доста силни, защото проливен дъжд се излива в цяла България

Най-потърпевши от проливния дъжд от тази нощ са градовете Сливен и Пазарджик.

Водата се е навирила по пътното платно и се налага превозните средства да правят множество маневри, за да могат да избегнат големите локви, някои от които са дълбоки по 15 и по 20 см.

дъжд
Проливен дъжд се излива в цяла България

Две сгради са били наводнени в Панагюрище и днес от Гражданска защита чистят водата от приземните им етажи, научихме от БЛИЦ.

Наводнени са част от улиците в Сливен, които се намират в ниските части на града – ЖП  гарата и в кв. „Даме Груев”, в района на Колодрума и по улица „Янко Сакъзов”.



Наводнение има на сливенското кръстовище, което се намира в района на  Дамарски мост, както и около Танковата бригада, която е срещу Военния магазин в града.

Водата, която се е събрала от проливния дъжд е доста дълбока и водачите на МПС-та трябва особено много да бъдат внимателни, когато пътуват точно в тази част на града.

Днес в 13:10 часа  стана тежка катастрофа в района на гр. Севлиево, при която са загинали двама души, които са пътували в лек автомобил, съобщиха от Дарик.

За момента се знае само, че водачът на лекия автомобил марка „Тойота Корола” не могъл да вземе ляв завой и затова навлязъл в насрещното платно.

Там идвал камион „Ивеко“. При станалия челен удар, пътниците в колата са загинали на място.

В момента движението по магистралата София – Варна е пренасочено през севлиевското село Богатово и по обходен път около Севлиево.

От НИМХ предупреждават, че и утре – четвъртък валежите от дъжд ще продължат.

Водачите на МПС-та трябва да бъдат внимателни на пътя, защото пътната обстановка отново става сложна и може да има тежки ПТП-та.

Както днес, така и за утре важи код оранжев за София-област,  Врачанска, Монтанска, Видинска, Габровска, Ловешка,  Старозагорска и Пловдивска.

Валежите, които ще паднат ще бъдат от 30 до 60 литра на  кв.м.

За останалите области в България остава обявения вече код жълто.

За момента се наблюдава повишаване нивото на малките реки у нас, но все още не крият опасност от преливане.

 

 

сподели бутон

loading...

1 КОМЕНТАР

  1. Уважаеми, олигофрени, дали някой от вас е забелязал, че това, което предоставяте като материали е не само неграмотно, но и не дотам интелигентно. Интерено ми е не изпитвате ли неудобство от това, което изпръцкване на бял свят, защото според мен е меко казано токсично неграмотно и дразнещо. Успех по пътя на…майната си!

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.