Така се прави скоростен домашен хляб с филе и маслини (толкова е вкусно, че ушите ще си изядете)

0
435

Рецептата за домашен хляб с филе и маслини е страшно лесна и бърза за изпълнение, а вкусът й е… думи нямаме

Днешната рецепта ще зарадва всяка домакиня, защото е наистина адски, ама адски вкусна и децата ще си оближат пръстите. А за съпругът ви няма да говорим – ще се благодари на Бог, че е взел такава кулинарка.

Защото този скоростен домашен хляб с филе, маслини и кашкавал, е такава разкошотия, че и в британския кралски двор биха се облизали. Пък нека да звучи народно…

хляб
Е, няма такъв вкус като нашият домашен хляб с филе и маслини

За да приготвим този чуден домашен хляб с маслини и филе, са ни необходими посочените продукти. А те са следните:

250 грама бяло брашно, кафяна лъжичка захар, половин кафяна лъжичка сол, една кафяна лъжичка бакпулвер, половин кафяна лъжичка сода за хляб, една супена лъжица зехтин, 3 лъжици бяло вино, четири яйца, близо 100 грама кашкавал, 200 грама маслини без костилки, 300 грама свинско филе и връзка пресен магданоз.



Първо загряваме фурната на 180 градуса и слагаме в една голяма купа сухите съставки – пресятото брашно, содата за хляб, бакпулвера, солта и захарта. В друга, по-малка купа смесваме зехтинът, яйцата и виното, като след това ги добавяме в голямата купа с останалите сухи съставки и разбъркваме добре с бъркалките за яйца.

Трябва да се получи гъста и лепкава смес, към която прибавяме нарязаните на кубчета свинско филе и маслини, настъргания кашкавал и нарязания на много ситно магданоз. Отново разбъркваме добре.

След това изливаме цялата получена смес в по-дълга и тясна форча за хляб, като в нея сме поставили хартия за печене, за да може да извадим после по-лесно готовия хляб.

Печем нашия хляб на 180 градуса около 45 минути или в зависимост от фурната ни. Може да го покрием отгоре с фолио, ако започне да хваща коричка, а усетим, че отвътре още не е готов. Проверката се прави с клечка за зъби, която забиваме в хляба. Ако я извадим суха и без полепнало тесто, значи нашият вкусен хляб вече е готов за изваждане от фурната и за сладко похапване.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.