Така се прави чудно пиле „Фантазия“ (вкусотия и половина)

0
1583

Пиле „Фантазия“ се приготвя бързо и лесно като става наистина много вкусно

Днешната рецепта е с месо и по-точно пиле, тъй като през лятото то върви най-много от всички видове меса (освен ако не сме на планината, разбира се). Пиле „Фантазия“ се приготвя лесно и сравнително бързо, а става страшно вкусно.

Продуктите, които ни трябват за него, са следните – едно цяло пиле, цедено кисело мляко или една кофичка сметана за готвене, половин кутийка обикновена майонеза, един буркан мариновани гъби, половин връзка магданоз, две лъжици горчица, малко джинджифил и щипки сол и черен пипер.

пиле
Пиле „Фантазия“ е едно от най-бързите за приготвяне ястия

Начинът на приготвяне е много лесен. Първо сваряваме пилето и го накъсваме добре на ситни парченца. В по-голяма купа разбиваме сметаната, горчицата и майонезата. След това към тях добавяме нарязания на ситно магданоз и нарязаните мариновани гъби от буркана.

Овкусяваме с подправките, накрая прибавяме вътре късчетата от пилешко месо и… веднага сервираме. Няма печене, няма пържене, просто започваме да го хапваме сладко, сладко.



Ако желаете, върху ястието може да поръсите малко нарязани на ситно маслини или да настържете кашкавал. Ако слагате кашкавал, бихте могли и да го метнете за няколко минути във фурната, за да се запече леко и да се разтопи кашкавалът – за още по-неустоим вкус.

Рецептата на пръв поглед изглежда скромна и лесна, но сами ще се уверите, че и този път простичките неща няма да ви предадат – вкусът става наистина чудесен. Добър апетит желаем на всички и да ви е много сладко!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.