Остров Сардиния е част от потъналата Атлантида?

0
536

Писателят и журналист Серджио Фрау има хипотеза, според която вторият по големина остров в Средиземно море, Сардиния, е част от легендарния континент Атлантида, който според легендите е унищожен от колосален по размери катаклизъм в далечното минало

Серджио Фрау счита, че именно остров Сардиния в Средиземно море е част от потъналия след гигантска катастрофа древен материк, за който говори в едно от произведенията си древногръцкият философ и математик Платон. Фрау е на мнение, че през II хил. пр.н.е. Атлантида е унищожена от гигантска приливна вълна, образувала се след падането на комета във водите на Средиземно море. За това свидетелства южната част на острова, която прилича на истински подводен Помпей. Наред с това на самия остров са открити останки от древни мегалитни съоръжения, свидетелстващи за много развита култура, просъществувала там в периода XVI – XII в. пр.н.е., за каквато говори и Платон в писанията си за Атлантида.

През годините са изказвани множество предположения, свързани с легендарния континент, който е обект на усилени издирвания още от древни времена. Една от най-разпространените хипотези е, че Атлантида се е намирала някъде из Средиземно море, а островите Малта, Сицилия, Крит и Кипър са всъщност оцелели части от нея, останали след потъването й в резултат на някакъв голям катаклизъм.

атлантида
Остров Сардиния е част от Атлантида?

loading...


ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.