Има храни, които премахват болката. Научете кои са те

0
286

Когато изпитвате болка, не бързайте да гълтате болкоуспокояващо лекарство. Изпробвайте влиянието на тези храни

Освен, че са известни със своите отлични качества и полезни съставки, изброените по-долу храни притежават способност да регулират болката.

1. Куркума

Отлична подправка, прочиства организма, предпазва от рак, куркумата е отлична храна, която премахва хроничните болки, твърдят учените от Университета на Мериленд в САЩ.

Куркуминът, който се съдържа в подправката куркума,  потиска различните възпалителни процеси да не се развиват в човешкия организъм.



2.  Орехите

Богати на фосфор, желязо, омега 3 мастни киселини, орехите подобряват работата на очите и мозъка, заздравяват нервите на очите.

bolka-hrani
При силна болка използвайте тези храни. Компрес с ананас премахва болката от ставите

Те са полезни за сърцето. Имат противовъзпалително действие и прочистват тялото от натрупана шлака. Действа като антиоксиданти, писаха в puls.bg.

Орехите са растителен протеин – изключително полезен, защото помагат да се създаде алкална среда в организма, а не киселинна и предразполагаща към рак.

3. Ананас

Ананасите са богати на бромелаин. Това е важен ензим, който помага бързото оздравяване и възстановяване след физически травми от удари, изкълчване, навяхване, отоци по крайниците.

Паралелно с приема на ананас, е добре да се правят и компреси. Но за целта трябва да имате суров ананас.

С няколко кръгли парчета налагате болното място.

Връзвате го с бинт и след няколко часа ще видите как болното място е поело сока и полезните вещества от ананаса, а парчето ананас е станало сухо и съсухрено.

Повторете няколко пъти, докато болката напълно изчезне.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.