SKYPE се СРИНА! Положението е извън контрол! Причината е…

Skype се срина! Положението е извън контрол! Няма Skype и не се знае дали и кога ще има. Ето изявлението на компанията!

Около 11:45 часа българско време известната програма за чат и видео разговори Skype, се срина! Потребителите бяха изхвърлени от чата, без да могат да се впишат отново. Милиони останаха без програмата! И не се знае дали и кога ще имаме отново връзка с нашите близки и приятели! Положението остава извън контрол. Причината продължава да бъде неясна. От компанията дадоха изявление, че причината е техническа, но това може да означава всичко – от хакерска атака до срив на сървърите.

Бизнес компанията на Skype е създадена от швед и датчанин – Никлас Зенстрьом и Янус Фрийс, а софтуерната програма на Skype е създадена от трима естонци: Ахти Хенла, Прийт Касесалу и Яан Талин. Първата версия на Чат програмата е пусната през 2003 година и е направена по подобие на друга такава програма, която се нарича KaZaA. През 2011 година  Microsoft купува компанията от досегашните й собственици и на 21.05.2011 г. Skype става официална собственост на технологичния гигант. Интересен факт е, че централата на Skype се намира в Люксембург, но почти 50% от хората, които работят в нея са от естонските градове Талин и Тарту.

Скайп се срина. Причината все още остава неясна!
Скайп се срина. Причината все още остава неясна!

Основните слаби места на програмата са: възможност за препълване на буферите и това, че  може да съдържа “задна врата”, позволяваща неоторизиран достъп на външни лица до компютъра от името на потребителя, който е стартирал Skype . Макар, че непрестанно се правят различни подобрения, програмата си остава все още недостатъчно защитена. Много вероятно е дори при днешният  проблем, сривът в Skype да се дължи на атака от хакери.loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.