SKYPE се СРИНА! Положението е извън контрол! Причината е…

Skype се срина! Положението е извън контрол! Няма Skype и не се знае дали и кога ще има. Ето изявлението на компанията!

Около 11:45 часа българско време известната програма за чат и видео разговори Skype, се срина! Потребителите бяха изхвърлени от чата, без да могат да се впишат отново. Милиони останаха без програмата! И не се знае дали и кога ще имаме отново връзка с нашите близки и приятели! Положението остава извън контрол. Причината продължава да бъде неясна. От компанията дадоха изявление, че причината е техническа, но това може да означава всичко – от хакерска атака до срив на сървърите.

Бизнес компанията на Skype е създадена от швед и датчанин – Никлас Зенстрьом и Янус Фрийс, а софтуерната програма на Skype е създадена от трима естонци: Ахти Хенла, Прийт Касесалу и Яан Талин. Първата версия на Чат програмата е пусната през 2003 година и е направена по подобие на друга такава програма, която се нарича KaZaA. През 2011 година  Microsoft купува компанията от досегашните й собственици и на 21.05.2011 г. Skype става официална собственост на технологичния гигант. Интересен факт е, че централата на Skype се намира в Люксембург, но почти 50% от хората, които работят в нея са от естонските градове Талин и Тарту.

Скайп се срина. Причината все още остава неясна!
Скайп се срина. Причината все още остава неясна!

Основните слаби места на програмата са: възможност за препълване на буферите и това, че  може да съдържа „задна врата“, позволяваща неоторизиран достъп на външни лица до компютъра от името на потребителя, който е стартирал Skype . Макар, че непрестанно се правят различни подобрения, програмата си остава все още недостатъчно защитена. Много вероятно е дори при днешният  проблем, сривът в Skype да се дължи на атака от хакери.



loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.