В Русия заваля СИН СНЯГ! (Снимки) Причината е…

За първи път в историята на света в Русия валя син сняг! Явлението хвърли в паника всички.

Едно от най-желаните през зимния сезон неща със сигурност е пристигането на снега. Определено има такива, които обичат снега и такива, които го мразят. Много хора виждат в снежното време възможност да прекарат щастливи мигове на забавление със семейството си. Човек трябва да знае обаче, че снегът  има и своите недостатъци, а сред най-големите от тях е фактът, че, когато вали твърде много сняг, тогава придвижването с всякакъв вид транспорт става доста трудно.

Има страни, като Русия, където вали сняг много дни в годината и поради тази причина за жителите на тези райони снегът не е нищо ново. Но днес ние искаме да ви разкажем за едно странно събитие, възникнало преди известно време в Челябинск, руски град, който се намира на най-източните склонове на Урал. Не много отдавна в този град е възникнал, невероятен и необичаен снеговалеж в синьо. Това звучи нереално, но наистина улиците на този град са били покрити със странния син сняг.

„Когато видяхме улиците, домовете и автомобилите си покрити със синия сняг, бяхме не само много изненадани, но направо изпаднахме в паника!“, разказва жител на града. За да бъдем по-точни, изглежда, че синият сняг е покрил главно промишлената зона на града. Освен това, според някои твърдения, снега е имал странна миризма, която напомняла на миризмата на желязо.

Има и предположения, според които синият цвят на снега може да е бил и в резултат от замърсяване с токсични вещества. Освен това някои от жителите на града са казали, че след преминаване в близост до необичайният сняг, чувствали странен дискомфорт гърлото. Първоначално властите не можели да определят със сигурност каква е причината, но след няколко дни, се опитали да дадат обяснение за странния случай.



Според тях вероятната причина, за синия цвят на снега е била поради изтичане на химикал от една от фабриките, намиращи се в района която опаковала и сътоветно дезинфекцирала яйца. Разбира се, не  всеки ден се случва да видите да пада напълно син сняг от небето.

За щастие, изглежда, че странното явление е било  сравнително безобидно и поради това гражданите на руския град Челябинск, могат да бъдат спокойни и да не се страхуват от синия сняг, който може да ги изненада и друг път.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.