Нов вид хвърля светлина върху предците на съвременния човек

0
243

Неизвестен на науката човекоподобен вид беше неочаквано открит в Африка, което може да обогати значително представите за произхода на съвременния човек

Уникалното откритие е направено в древна пещера в района на Южна Африка, в която са намерени около 1700 кости от поне 15 индивида от няколко различни възрасти, като има даже и бебета.

Самите находки са открити през 2013 – 2014 г., но едва сега група учени и техният ръководител, палеонтолога Лий Бъргър, представят пред света откритието си.

Това е непознат на науката човекоподобен вид, който носи името Homo naledi и принадлежи към рода Homo, от който е част и съвременният човек.

Научният екип заявява, че черепната и костна структура се причисляват към съвременния човек. Той все още не знае обаче абсолютна точност кога по-точно е обитавал Земята този древен вид. Счита се, че това е ставало преди около 3 млн. години, като вероятно това е един от първите предстaвители на рода Homo.



Резултатите от проведените изследвания сочат, че размерът на мозъка на Homo naledi е бил изключително малък – приблизително с размерите на портокал, ръстът на възрастен индивид е бил около 150 см, а теглото – около 45 килограма.

човек
Новият вид може да хвърли светлина върху произхода на съвременния човек

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.