Направете си оригинална торта от диня! (експресна за приготвяне и чудно вкусна)

0
544

Торта от диня – много от вас ще се изсмеят, но ако само веднъж я опитате, ще разберете за какво изкушение става дума

В лошото и мрачно време почти на всеки му се ще да се върне у дома и да си хапне нещо наистина вкусно в компанията на най-любимите си хора. А какво е една трапеза без десерт?! Затова и решихме да ви разнообразим деня с една нетрадиционна, но божествена рецепта.

Става дума за торта от диня, с която ще вземете акъла на семейството си -наистина е много вкусна. А, за да я приготвим, ни трябва минимално време.

торта от диня
Торта от диня – неустоимо изкушение за цялото семейство

Нужни са ни само една малка диня, бита сметана, бадемови листенца и свежи пресни плодове за украса по ваш избор.

Самото приготвяне на тортата от диня е повече от бързо и лесно. Първо обелваме корите на динята, след което я почистваме внимателно от семките. Предварително обаче сме оформили резените на динята.



След като всички резени са почистени от семената, полека ги „сглобяваме“ така, че да се получи типичната форма на торта. Отгоре покриваме динята с обилно количество от битата сметана, а върху нея пък наръсваме бадемовите листенца.

За завършек на тази кулинарна приказка, поръсваме цялата торта с плодовете, които сме избрали – това може да са къпини, боровинки, малини, ягоди или каквото друго ви хрумне.

Тортата е вече напълно готова – без печене, без блатове и най-важното – тя е нискокалорична, така че може да си я хапнем с наслада, без да се корим, че ще напълнеем.

Освен всичко друго, тази торта е толкова интересна и различна, че ще шашнете с нея всеки, който ви е дошъл на гости. Желаем добър апетит и да ви е много сладко!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.