Тайната на ледените кръгове

0
254

Загадката на мистериозните ледени кръгове, появяващи се по повърхността на водоеми на различни места по света, все още не е обяснена от науката

Тези необикновени ледени кръгове, появяващи се изключително рядко,  изумяват всички с идеалните си геометрични форми.

През 1993 година по повърхността на река Чарлз в Бостън, щата Масачузетс се появяват десетки подобни ледени кръгове, които са с различни размери.

През 1998 година ледени кръгове се появяват и на друго място – в Линдаунис, Германия. Тогава са преброени общо 150 кръга, чийто диаметър варира между 0,5 и цели 20 метра. Възможната човешка намеса в появяването им обаче е напълно изключена, тъй като тогава ледът е бил много тънък и не би могъл да издържи възрастен човек, а дори и на дете.

През 2009 година ледени кръгове са забелязани от борда на Международната космическа станция върху повърхността на езерото Байкал.



Някои учени предполагат, че може би ледените кръгове се образуват заради подземни води с по-висока температура или на други процеси в различните водоеми, където се появяват.

Уфолози обаче вярват, че те са следи от дейността на извънземни същества, и по-точно от техните летящи апарати, които отделят някакви специфични химични вещества.

кръгове
Ледените кръгове остават загадка

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.