Тайнствени същества в океаните и моретата

0
503

В преданията на различни народи се разказва за някакви тайнствени същества, обитаващи моретата и океаните

Още древните шумери вярват в съществуването на подобни същества, населяващи водите на Персийския залив, от които получават редица знания – писменост, наука, изкуство, земеделие и архитектура.

В по-ново време също не липсват сведения за срещи с такива подоводни същества, забелязвани в различни райони на планетата. Така например през 1968 г. професионален водолаз среща хуманоидно създание, приличащо на външен вид на голяма маймуна, с много дълга шия и големи очи, с което взаимно се разглеждат с интерес в продължение на известно време.

Любител на подводния риболов също има такава мистериозна среща в района на черноморския курорт Анапа. Дебнейки рибите на дълбочина около 7 – 8 метра, мъжът шокиран забелязва как от дълбините се появяват някакви огромни бели същества с човешки лица и рибени опашки, които бавно плуват във водата. Забелязвайки госта, съществата се спират на не много голямо разстояние и започват да се взират с любопитство в него, като едно от тях дори маха с ръка към изумения и изплашен мъж. След това като по команда те бързо изчезват навътре в морето.

същества
Кои са тайнствените същества?



loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.