Подметка на милиони години?

0
259

През далечната 1922 година геологът Джон Рейд открива в американския щат Невада отпечатък от подметка, който се оказва, че е на възраст от цели 5 млн. години

Рейд случайно се натъква на въпросния камък, който веднага го изумява с ясно видимия по повърхността му отпечатък от подметка, който с течението на времето се е вкаменил. Предната част от отпечатъка лиспва, но са запазени около две трети от площта му, като наред с това ясно се вижда вдлъбнатината, която обикновено се образува от човешката пета в задната част на всяка обувка.

Рейд отнася отпечатъка от подметка в Ню Йорк, където го показва на няколко учени, надявайки се да привлече техния интерес. Последните обаче заявяват, че става въпрос за имитация на предмет с изкуствен произход, определяйки наред с това, че самият камък датира от геоложкия период триас – започнал преди около 250 млн. и завършил преди около 200 млн. години.

Следващото, което прави Рейд, е да се свърже със специалисти по микрофотография, които правят снимки на загадъчната находка, а заключението им е, че това е подметка, подлложена на вкаменяване именно през периода триас, като това е продукт на човешки ръце, а не някаква природна имитация.

подметка
Подметка на милиони години?



loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.